HKI - inovativnost.hr / Novosti / Završeno drugo istraživanje Hrvatskog kvocijenta inovativnosti

Organizatori

Glavni sponzor

Suradnici

Pokrovitelji

Završeno drugo istraživanje Hrvatskog kvocijenta inovativnosti

Više od 300 tvrtki prijavilo svoje sudjelovanje na drugom nacionalnom istraživanju Hrvatski kvocijent inovativnosti

Prva faza istraživanja HKI-a završila je u petak, 15. ožujka, do kada su se za sudjelovanje mogli prijaviti svi zainteresirani poslovni subjekti. Više od 300 subjekata iz korporativnog i neprofitnog sektora koji su se prijavili za sudjelovanje označava povećanje od više od 150 posto u odnosu na HKI iz 2011. godine.  Nakon završetka prve faze slijedi detaljna analiza prikupljenih podataka te izrada personaliziranih izvještaja o pojedinim tvrtkama.

Hrvatski kvocijent inovativnosti je nacionalni projekt koji su 2011. godine pokrenuli  vodeća hrvatska savjetnička tvrtka Sense Consulting, poslovni tjednik Lider i Veleučilište VERN, a sastoji se istraživanja inovacijskog kapaciteta u hrvatskim tvrtkama i dodjele priznanja tvrtkama koje su lideri u implementaciji inovacija.

Vedran Antoljak, predsjednik Uprave tvrtke Sense Consulting sljedećim je riječima komentirao završetak prve faze istraživanja: „Porast broja prijavljenih od više od 150 posto u odnosu na prošlogodišnji HKI najbolji je pokazatelj koliko je sami projekt uspješan. Misao vodilja i osnovni cilj nam je bio osvijestiti poduzetnike o važnosti inovacije u pozicioniranju na tržištu, a veliki odaziv nam pokazuje da smo u tome i uspjeli.“

Projekt se ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom Privredne banke Zagreb, a osnovni su mu ciljevi podizanje svijesti javnosti o važnosti ulaganja u inovacijske kapacitete tvrtke radi jačanja konkurentnosti, rangiranje malih, srednjih i velikih hrvatskih tvrtki prema njihovom inovacijskom kapacitetu te izrada preporuka za poboljšanje inovacijskih kapaciteta na razini tvrtke i na razini cjelokupnog gospodarstva. Službeni završetak drugog po redu HKI-a  obilježit će se objavom rezultata istraživanja i događajem dodjele priznanja pobjednicima početkom lipnja ove godine.